Vores Pashmina er et naturprodukt af høj kvalitet

Pashmina er den fineste uld fra bugen af den særlige changthangi-race. Pashminasjal.dk får sjaler og tørklæder vævet af uld fra dyr der lever i bjergområder i Himalaya og Nepal. Den lækre bløde luksusuld er af en eftertragtet og kostbar kvalitet. Dyrene er egnet til at leve under skiftende ekstreme temperaturforhold, fra iskoldt om natten til glohedt om dagen. I østen er det almindeligt at betegne den fine uld som Cashmere eller på dansk Kashmir. Det kan  forvirre, fordi stoffer vævet af uld fra får også benævnes Cashmere.

Vores sjaler og tørklæder er udvalgt i Nepal vurderet af uafhængige tekstileksperter. Sjalerne og tørklæderne er fjerlette. Et sjal vejer ca 265 gram.

 

Om kvaliteten

Ægte pashminauld er et unikt kemikaliefrit naturprodukt. Pasminsjaler tilbydes ofte af en anden ukurant kvalitet. Typisk er de fremstillet af en anden type stof end changthangi-uld.

Hos Pashminasjal.dk får du lave priser for direkte importeret A-grade kvalitet. Nepalesiske væveri bruger denne kategori. Vi tilbyder de klassiske, med knuder.

Sjaler og tørklæder er vævet af 70 % changthangi-uld og 30% morbærsilke. Silken er fremstillet af Kokoner (”Cocoons”) fra silkesommerfuglens udrugningskube. Ægte silke skinner og glitrer ikke som falsk silke.  Kunstigt tekstil har en tendens til at være mere glat end silke.  Polyester føles mere hård og plastikagtig. Dette til forskel fra ægte silke, der fremstår blødt med en mat overflade. Flotte glitrende Saronger er ofte vævet i billigt polyestermateriale.

 

Vask

Pashmina sjaler og tørklæder er nemme selv at vaske. Læs her hvordan.